Η αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του ΟΜΜΘ, είναι η νέα πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα, μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Βασίλη Γάκη από τη θέση του προέδρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην πρώτη της δήλωση η κ. Αλεξανδροπούλου επισημαίνει πως «το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει ως κύρια αποστολή την ανάδειξη όλων των εκφάνσεων της Μουσικής και των άλλων Τεχνών, αλλά και τη συμβολή στην καθιέρωση της πόλης μας ως συνεδριακού κέντρου διεθνούς εμβέλειας. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία που έχουμε χαράξει προκειμένου να καταστήσουμε τον Οργανισμό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα που θα ακτινοβολεί στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης».

«Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, η παρουσίαση ποιοτικών παραγωγών υψηλού επιπέδου και η απήχηση του έργου μας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα με έμφαση στους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, στόχος μας είναι και το άνοιγμα προς την εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα, η συμπερίληψη και η καινοτομία με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Μεγάρου. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανήκει σε όλους τους Βορειοελλαδίτες και απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας, έχοντας ως γνώμονα το τρίπτυχο ποιότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα», σχολίασε.

Η κ. Αλεξανδροπούλου ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου -ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Βασίλη Γάκη- για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, τονίζοντας ότι :«Επί τρία χρόνια το ΔΣ και τα στελέχη του Μεγάρου λειτουργήσαμε ως συνεκτική ομάδα και αυτό το στοιχείο θα συνεχίσει να διακρίνει τη συλλογική μας προσπάθεια. Εύχομαι στη νέα χρονιά να ευοδωθούν οι προσδοκίες μας για την περαιτέρω ανοδική πορεία του Μεγάρου ως πόλου έλξης και κόμβου αριστείας στον χώρο του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς».

Πηγή: www.voria.gr