Xαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

Δρ Απόστολος Α. Αιγυπτιάδης

Η ψηφιακή εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης δημιουργεί ένα νέο τοπίο στις επιχειρήσεις και μια νέα ευκαιρία στα στελέχη τους. Η παραδοσιακή επιχείρηση δίνει τη θέση της στη ψηφιακή και ο παραδοσιακός μάνατζερ αντικαθίσταται από τον μετα – μάνατζερ της νέας εποχής. Αναγκαία εφόδια για την επιτυχία του είναι η δικτύωση, η ενημέρωση και η επιμόρφωση.

Αυτοί είναι και οι κύριοι στόχοι της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας:

Ενημέρωση με την έννοια της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ αυτών που κατέχουν ένα τμήμα της πληροφορίας ή ένα τομέα πληροφοριών, με άλλους μάνατζερς που έχουν πληροφόρηση για άλλους τομείς του επιχειρείν, ώστε όλοι μαζί να συμπληρώσουν το μεγάλο πάζλ της γνώσης της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Δικτύωση των επιχειρηματικών στελεχών που να τείνει να καλύψει το σύνολο των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας: στόχος μας ένα τουλάχιστον μέλος από κάθε επιχείρηση της Βόρειας Ελλάδας.

Επιμόρφωση, επειδή η νέα γνώση είναι απαραίτητο συστατικό της ανάπτυξης. Επιμόρφωση τυπική, με την πραγματοποίηση σεμιναρίων και συνεδρίων, και άτυπη με την διαρκή μεταφορά γνώσης από και προς τα μέλη μας αλλά και σε διάλογο με την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία.

Η Εταιρεία αποτελεί μια νέα σελίδα στην παλιά και λαμπρή ιστορία του μάνατζμεντ στη Βόρεια Ελλάδα. Οι ιδρυτές της, προερχόμενοι από μερικές από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις προϊόντων και υπηρεσιών του χώρου, συνενώσαμε τις δυνάμεις μια για να δημιουργήσουμε ξανά ένα φορέα που να εκπροσωπεί τα στελέχη διοίκησης των επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ένα φορέα που να βρίσκεται σε διαλεκτική σχέση με τις επιχειρήσεις και τη συλλογική τους εκπροσώπηση, αλλά και τους δημόσιους και αυτοδιοικητικούς φορείς και με την κοινωνία, εκφέροντας το λόγο, τις απόψεις και την εμπειρία των μάνατζερς.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο «ξαναχτίσιμο» της επιτυχίας των επιχειρήσεων στο ξεκίνημα μίας Νέας Εποχής μετά από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας.

Απαιτούνται δραστικές, ριζικές αλλαγές στο μάνατζμεντ, απαιτούνται «ηγεσίες και όχι εξουσίες», απαιτούνται ηγέτες με αξίες και αρχές, ηγέτες που έχουν όραμα, που μπορούν να εμπνεύσουν, που πιστεύουν στην ομαδική δουλειά και κάνουν πράξη τη συνεργασία.

Από την συλλογική μας εμπειρία μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το καινούργιο σκαρί που χτίσαμε είναι καλοτάξιδο, ότι το ταξίδι θα είναι συναρπαστικό και ότι μπροστά μας θα ανοίγονται πάντα νέοι ορίζοντες και νέοι προορισμοί.

Δρ Απόστολος Α. Αιγυπτιάδης

Απόστολος Αιγυπτιάδης

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Ο Δρ Απόστολος Α. Αιγυπτιάδης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας.

Είναι Διδάκτορας του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (αριστοβάθμιων) της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δύο πτυχίων (Νομικής και Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών) από το ίδιο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Τραπεζικής Διοίκησης από το Institut Européen d’ Administration des Affaires (INSEAD) (Γαλλία).

Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) από το 1978 έως το 2013, όπου και κατέλαβε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (μεταξύ άλλων, Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Σύμβουλος Διοικήσεως της Stopanska Banka AD – Skopje, Υποδιευθυντής της Περιφερειακής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος, Διευθυντής του Κέντρου Επιμόρφωσης Προσωπικού Βορ. Ελλάδος κ.α.). Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικών Σπουδών «Εξάντας» της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος καθώς και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έχει ασχοληθεί με την επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων από το 1985, ως επικεφαλής εκπαιδευτής εισαγωγών, εξαγωγών και συναλλάγματος της Εθνικής Τράπεζας και ως διοργανωτής και ομιλητής συνεδρίων και σεμιναρίων πολλών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΟΠΕΠ και του Chartered Institute of Bankers (London). Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Documentary Credit Experts του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Δίδαξε το μάθημα της «Τεχνικής και Διαδικασιών Εξαγωγών» ως Ειδικός Επιστήμονας (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2000 – 2016) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ως προσκεκλημένος εισηγητής σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, City College, ICBS, ACT, κ.α.).

Έχει συγγράψει έξι βιβλία και πολλά άρθρα και εκπαιδευτικά εγχειρίδια με θέματα Τραπεζικής Διοίκησης, Ανάπτυξης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και Διεθνούς Εμπορίου και Διεθνών Επενδύσεων.

Αθανάσιος Ιατρόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Ο Θανάσης Ιατρόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών (Α.Π.Θ.) και κάτοχος τίτλου Master in Computer Engineering από το Syracuse University των Η.Π.Α. Το έτος 2004 απέκτησε τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εργαστεί στην ανάπτυξη λογισμικού από το 1988 και έχει αναλάβει το ρόλο του Διευθυντή σε θέματα πληροφορικής στις Ελβετικές ασφαλιστικές εταιρείες SCHWEIZ, Zurich και στη Γενική Εταιρεία Κατασκευών (ΓΕΚ Α.Ε.). Το 1999 ανέλαβε Προϊστάμενος και αργότερα Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Διευθυντής Ανάπτυξης Συστημάτων & Τεχνολογιών και σήμερα είναι Υποδιευθυντής Ψηφιακής Σύγκλισης & Πληροφοριακών Συστημάτων στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». 

Ιωάννης Ρουκάς

Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Γεώργιος Τσίκουλας

Γ’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Δικηγόρος – Οικονομολόγος
Γενικός Δ/ντής Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.
Οικονομικός Δ/ντής Labnet I.A.E.

Νικόλαος Καραχάλιος

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ταμίας Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Εξωτερικός συνεργάτης, Σύμβουλος σε θέματα Marketing, στην DWHITE (Developing Software & Web Marketing – Web & Mobile Applications).

Κάτοχος πτυχίων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νομικής, Μεταπτυχιακών τίτλων στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς και τίτλων από το Executive Banking Program του INSEAD και το Global Marketing Strategies Program του University of California, Berkeley.

Πρώην Ανώτατο Στέλεχος Μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1971-2007) και διαπιστευμένος εισηγητής στο Μάρκετινγκ και Πωλήσεις του Charter Institute of Bankers και της American Bankers Association.

Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση ενηλίκων σε τράπεζες και δημόσιους – ιδιωτικούς φορείς (1980-2015) κυρίως σε θέματα διαπραγματεύσεων, μάρκετινγκ, πωλήσεων, διοίκησης αλλαγών κ.ά. Έχει συγγράψει σχετικά με τα αντικείμενα αυτά βιβλία και άρθρα.

Εβίτα Γκαντίνα

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Χριστίνα Καραμίχου

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Νικόλαος Μπρουζιώτης

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Αικατερίνη Σαρρή

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα.

Για σειρά ετών διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου. Είναι Αξιολογήτρια Προγραμμάτων και Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, Επιστημονικά υπεύθυνη σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, κριτής Διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών στο δημοσιευμένο ερευνητικό της έργο, για την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, την εκπαίδευση και συμβουλευτική στην επιχειρηματικότητα, το μέντορινγκ, την επιχειρηματικότητα που ασκείται από γυναίκες καθώς και την εθνοτική επιχειρηματικότητα και τον συναταγωνισμό και είναι συγγραφέας/συνσυγγραφέας 7 βιβλίων.

Παράλληλα με την επιστημονική, διδακτική και επαγγελματική της δραστηριότητα, συνεισφέρει στην ενίσχυση της ένταξης και της επανένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας, και της ισότητας των φύλων, με τη συμμετοχή της σε θεσμικές θέσεις: Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας των Φύλων της Γ. Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών- κέντρο UNESCO, μέλος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος. Ακόμη είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Δεξιοτήτων Εργατικού Δυναμικού. Τέλος ίδρυσε το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το οποίο και διευθύνει.

Κωνσταντίνος Χρήστου

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΒΕ

Ιφιγένεια Βλαχογιάννη

Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΔΕΒΕ

Μαρία Πουλουκτσή

Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΔΕΒΕ

Χάρης Δημόπουλος

Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΔΕΒΕ