Ενημερωτική εκδήλωση ΕΒΕΘ, με την υποστήριξη της ΕΔΕΒΕ, για τη σύγχρονη ηγεσία στην επιχείρηση, με εισηγητή τον συγγραφέα του βιβλίου “What Leadership is for”, Patrick Faniel.

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι ηγέτες επιχειρήσεων στο σημερινό δαιδαλώδες και ασταθές περιβάλλον, αλλά και οι λύσεις που μπορούν να υιοθετήσουν για να εμπνεύσουν τα στελέχη τους, ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Tετάρτη, 3 Απριλίου 2024.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου “What Leadership is for”, Patrick Faniel, Διευθύνων Σύμβουλος του κέντρου Management Centre Europe (MCE), το οποίο αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στην ανάπτυξη ηγετών και διευθυντών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από το ΕΒΕΘ, με την υποστήριξη της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ), ο κ. Faniel επισήμανε ότι οι ηγέτες αντιμετωπίζουν σήμερα πολλαπλές προκλήσεις, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η εξέλιξη της τεχνολογίας, ο υβριδικός τρόπος εργασίας, οι συνεχείς κρίσεις, η ταχύτητα των αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, οι προσδοκίες για τη βιωσιμότητα κ.α.

Για όλα αυτά τα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία φορέων και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, οι ηγέτες οφείλουν να ενσωματώσουν στην προσωπική και εταιρική κουλτούρα όλους εκείνους τους «καταλύτες», οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.

Ο κ. Faniel παρουσίασε μέσα από παραδείγματα οργανισμών (Calida Group, Porsche, Greenpeace, Ryanair, Colruyt Group, DebioPharm, Alan Healthcare), επιτυχημένες στρατηγικές, που δίνουν τη δυνατότητα στους σημερινούς ηγέτες να καθορίζουν τις κινητήριες δυνάμεις της επιχείρησης τους, να επιλέγουν δράσεις και κυρίως να συντονίζουν αποτελεσματικά τους υφισταμένους τους.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΒΕ, Δρ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, ενώ μετά το πέρας της τοποθέτησης του κ. Faniel ακολούθησε συζήτηση.

Tετάρτη, 3 Απριλίου 2024